duminică, 18 decembrie 2016

Un pic de Shaqtin' A Fool să începeți veseli săptămâna!


Cele mai spectaculoase 10 faze de sâmbătă în NBA. Priviți!


Karl-Anthony Towns a fost marcatorul serii în NBA cu 41 de puncte

 Pivotul celor de la Minnesota Timberwolves a fost cel mai bun marcator al serii în partida pierdută în prelungiri de echipa sa împotriva celor din Houston, care au ajuns la 10 victorii consecutive în acest sezon.




Warriors i-au desființat pe Blazers în măcelul din Oakland

  În ultima partidă a serii din Oracle Arena, Golden State Warriors a măcelărit-o pe Portland Trail Blazers cu 135-90, înregistrând cea mai mare diferență de scor a zilei.
 Golden State Warriors a instrumentat aseară, din primul până în ultimul minut, un veritabil masacru împotriva celor din Portland care au suferit în Oakland cea mai drastică înfrângere a sezonului.
  Într-o arenă sold-out, Blazers au fost realmente copleșiți de excepționala forța a celei mai bune ofensive din ligă și au înregistrat a noua înfrângere în ultimele 10 partide împotriva celor de la Warriors.
 Kevin Durant a jucat rolul măcelarului-șef și a impus ritmul încă din prima posesie pe care a finalizat-o cu o triplă. Partida avea să o termine în calitate de cel mai bun marcator, cu 34 de puncte reușite în aproape 31 de minute jucate și un excelent 11-13 la aruncările de două puncte. K.D. avea să fie și al doilea rebound-er al partidei, cu 11 recuperări, după coechipierul său Draymond Green, cu 12.  
 Damian Lillard, cu cele 20 de puncte înscrise, a fost cel mai bun marcator pentru Portland, a doua palidă consolare pentru el, după cea din partida precedentă, pierdută de echipa sa în deplasarea din Denver.

  După 3 zile de pauză pentru ambele echipe, Golden State vor primii acasă vizita celor de la Utah Jazz, în timp ce Blazers sper să-și revină din șoc până la partida din deplasare cu Sacramento Kings





74 de puncte pentru Big 3 în victoria cu Lakers

  Cleveland Cavaliers a învins aseară, în propria arenă, mai tânăra Los Angeles Lakers cu 119-108.
  The Big Three, odihniți de Tyronn Lue în meciul precedent cu Grizzlies, au făcut aseară legea pe parchetul din Quicken Loans Arena. Cu o bună parte din energie recuperată în cele 4 zile de odihnă, James, Love și Irving au reușit împreună aseară 74 de puncte, 30 de recuperări și 25 de pase decisive în fața mai puțin experimentaților adversari de la Lakers.
   A fost un meci frumos, cu multe reușite spectaculoase sub panou și din din afara semicercului de ambele tabere, însă plusul de energie și experiență al celor din Cleveland a înclinat balanța decisiv în favoarea lor.
  Kevin Love cu 27 de puncte reușite și LeBron James cu 26, au fost cei mai buni marcatori pentru Cavs. Tot de la ei, Irving a reușit 21 de puncte și un season-high 12 al paselor decisive.  
   De la Los Angeles LakersNick Young a marcat aseară cele mai multe puncte ale partidei, 32, fiind totodată și cea mai bună performanță a sa în acest sezon.  Cu 9 puncte, 9 pase decisive și 10 recuperări, debutantul de 19 ani, Brandon Ingram, a fost foarte aproape de un triple-double istoric, ca cel mai tânăr realizator din istoria NBA.

 Cele două echipe vor juca meciurile următoare în deplasare, Cleveland Cavaliers cu Milwaukee Bucks iar Los Angeles Lakers cu echipa lui Michael Jordan, Charlotte Hornets


Westbrook – nou record al altruismului în triple-double-ul 50 al carierei

  Oklahoma City Thunder a câștigat acasă cu 114-101 a doua partidă jucată în acest sezon cu Phoenix Suns.
  Gazdele de aseară nu au avut emoții cu cei de la Suns pe care i-au condus la o diferență de două cifre din primul sfert și până la final. Ziua suplimentară de odihnă de care au beneficiat cei din Oklahoma s-a simțit în tonusul și nivelul de energie superior celor din Phoenix care au fost depășiți ușur aseară printr-un joc colectiv perfect.
  A fost partida lui Russel Westbrook care și-a ridicat altruismul la cote foarte înalte, prin cele 22 de pase decisive, un memorabil career-high. Totodată, recordul de la capitolul altruism a completat triple-double-ul cu numărul 50 al carierei sale, cu 26 de puncte, 22 pase decisive și 11 recuperări.   
  La final, cel mai bun marcator al partidei avea să fie Davin Booker de la Suns cu 31 de puncte marcate, cu 19 mai multe decât al doilea marcator al echipei sale, Eric Bledsoe cu 12 puncte. În partida de aseară a revenit la oaspeți T.J. Warren după o absență de 13 meciuri, cauzată de o accidentare la cap. Acesta a reușit 2 puncte în 14 minute jucate.

 Ambele echipe vor juca peste două zile, luni noaptea, Oklahoma acasă cu Atlanta Hawks iar cei de la Phoenix Suns se vor deplasa în Minneapolis pentru meciul cu Timberwolves.