luni, 26 decembrie 2016

Cele mai spectaculoase dunk-uri din seara de Crăciun


Kevin Durant a fost marcatorul serii în NBA

 Kevin Durant a realizat un double-double cu 36 de puncte și 15 pase decisive în partida pierdută de Golden State Warriors în deplasare cu campionii de la Cleveland Cavaliers, 109-108.

 Cu această performanță, KD a fost cel mai bun marcator al serii, situându-se la acest capitol peste LaMarcus Aldridge cu 33 de puncte și LeBron James cu 31.


San Antonio câștigă cu Chicago și prelungește rătăcirea taurilor

 San Antonio Spurs a câștigat fără emoții în AT&T Center a treia partidă a serii de Crăciun, contra celor de la Chicago Bulls, cu scorul de 119-100.
 La fel ca în ultimele 6 întâlniri directe, când cele două echipe și-au împărțit victoriile pe teren propriu, și de data aceasta gazdele au avut câștig de cauză la finalul unei partide în care cele două combatante și-au împărțit perioadele de dominare.
 Spurs au început în forță prin LaMarcus Aldridge, care a marcat primele 11 puncte ale echipei sale, iar după primul sfert conduceau la 11 puncte diferență, 36-25. În sfertul doi, oaspeții din Chicago și-au ridicat nivelul jocului defensiv, permițând adversarilor să marcheze numai 19 puncte. Bulls au perseverat în ofensivă și cu mai puțin de 5 minute rămase din sfertul 3 au trecut în avantaj, 70-67.
  A fost doar un foc de paie pentru Bulls, care au terminat sfertul cu un deficit de 11 puncte, la care aveau să se mai adauge încă 8 până la final.
  Cu un excelent procentaj de 15-20 al aruncărilor din interiorul semicercului (primele 11 reușite integral), LaMarcus Aldridge de la San Antonio Spurs a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 33 de puncte reușite în 38 de minute jucate (cea mai bună performanță ofensivă a sa din sezon). Kawhi Leonard a fost al doilea marcator, care cu 25 de puncte și 10 recuperări a realizat singurul double-double al meciului de aseară.
  De la Chicago Bulls cel mai bun marcator al echipei a fost Dwyane Wade cu 24 de puncte marcate în aproape 29 de minute jucate.

  Etapa următoare Spurs va juca acasă cu ultima clasată în Vest, Phoenix Suns iar Bulls speră să întrerupă acasă, cu Indiana Pacers, seria neagră a celor 3 înfrângeri consecutive.


Irving recidivează din nou în meciul cu Warriors

 Cleveland Cavaliers a învins dramatic, în propria arena, cea mai bună echipă din NBA, Golden State Warriors, cu 109-108.
 În cel mai așteptat meci al serii de Crăciun, o reeditare a meciurilor din Finala NBA a sezonului trecut, s-au întâlnit cele mai bune echipe din conferințe, Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers.
 Cea mai bună echipă din ligă în acest sezon, Golden State avea înaintea partidei o linie de clasament cu 27 de victorii și 4 înfrângeri, reușind 11 victorii în ultimele 12 partide, dintre care ultimele 7 au fost consecutive.
 De partea cealaltă, Cleveland Cavaliers, campionii la zi din NBA, aveau 9 victorii în ultimele 10 meciuri jucate dintre care ultimele 4 au fost consecutive.
 Cei de la Golden State au fost mai eficienți în faza ofensivă și au reușit să câștige primele 3 sferturi la diferențe însă nu foarte mari, 2, 1 și respective 4 puncte, astfel că în ultimul act au intrat cu un avantaj de 7 puncte, 87-80.
 Dramatismul partidei a atins cote maxime în sfertul 4. Aflați într-o o veritabilă cursă de urmărire a adversarilor,  cei din Cleveland au reușit să anuleze un avantaj de 14 puncte printr-un joc foarte intens în ambele faze. Punctul culminant al revenirii campionilor s-a produs cu 3,4 secunde înainte de final, când Kyrie Irving a înscris 2 puncte cu un turnaround jumper peste Klay Thompson. Reușita i-a adus pe Cavs  la conducere cu un avantaj minim, 109-108.    
 Warriors au avut șansa de a câștiga meciul însă la ultima posesie, Durant, sub presiunea lui Jefferson, s-a împiedicat și a căzut. De la nivelul parchetului KD a privit neputincios la antrenorul Tyronn Lue descătușat de emoțiile finalului de meci.
  Kyrie Irving a fost omul meciului din Quicken Loans Arena, cel mai frumos cadou sub bradul de Crăciun al fanilor NBA, cu cele 25 de puncte reușite, 10 pase decisive și bineînțeles ultimele două puncte ale partidei, care au fost și cele mai importante. LeBron James a fost cel mai bun marcator al echipei cu 31 de puncte marcate si un season-high 13 în dreptul recuperărilor.
 De partea cealaltă, Kevin Durant a fost marcatorul serii și omul celor din Oakland, cu 36 de puncte marcate și 15 recuperări. Thompson, Green și Curry au fost următorii pe lista marcatorilor cu 24, 16 respectiv 15 puncte fiecare.

 Etapa următoare Warriors speră să continue seria celor 9 victorii din 10 meciuri în acest sezon pe teren propriu cu cei din Toronto, în timp ce Cleveland se va deplasa în Detroit pentru meciul cu Pistons, unde este posibil ca James să joace mai puțin, după cele 41 de minute jucate aseară.