marți, 13 decembrie 2016

Shaquille O`Neal a primit un super brad de Crăciun!


Top 10 cele mai frumoase faze de luni în NBA


Grizzlies și Rockets în formă maximă

 Memphis (17-8) și Houston (17-7) au început săptămâna ca cele mai în formă echipe din NBA cu 6 victorii consecutive fiecare.
 Săptămâna trecută ambele echipe au învins cea mai bine clasată echipă din ligă, Golden State Warriors.
 O altă similitudine interesantă între cele două este numirea noilor antrenori principali, David Fizdale la Memphis și Mike D`Antoni la Houston, care s-a produs cam în aceeași perioadă în primăvara acestui an.

Dragic a făcut cel mai bun meci la Heat

   Miami Heat a învins în American Airlines Arena pe Washington Wizards cu 112-101.
  Cei de la Heat au jucat aseară primul meci din seria celor 6 de pe teren propriu iar victoria lor de aseară a pus capăt seriei de 5 înfrângeri consecutive.
  Partida a fost echilibrată până spre finalul ei, când fundașul sloven Goran Dragic a ieșit în evidență. Cele 13 puncte reușite de el în sfertul 4 au fost decisive la stabilirea diferenței finale de 11 puncte în favoarea echipei sale.
  Dragic a marcat aseară cele mai multe puncte, 34, în maieul echipei din Miami fiind totodată și cel mai bun marcator al partidei.
 De la Washington cei mai buni au fost John Wall și Bradley Beal cu 30, respectiv 29 de puncte marcate.
 Cele două vecine de clasament în Conferința de Est vor juca meciurile următoare pe teren propriu, Miami cu Indiana Pacers și Washington cu Charlotte Hornets.


Portland - fără victorie în meciurile cu Clippers din acest sezon

  Los Angeles Clippers a încheiat seria celor 4 meciuri de pe teren propriu cu o victorie în fața celor de la Portland Trail Blazers, 121-120.
  Victoria la limită de azi-noapte a fost a patra consecutivă pentru Clippers în întâlnirile cu Portland. Așa cum o arată și scorul final, a fost o partidă echilibrată în care cele două echipe s-au alternat la conducerea partidei.
 Cu 11 secunde rămase de joc, lupta fizică de sub panou a degenerat într-o altercație între Evan Turner și DeAndre Jordan în urma căreia cei doi au fost eliminați.
  De la Clippers cel mai bun marcator a fost Black Griffin cu 26 de puncte, în timp ce de la Blazers s-au remarcat C. J. McCollum și Damian Lillard cu 26 respectiv 25 de puncte marcate.

 Etapa următoare Los Angeles Clippers va juca miercuri în Orlando  primul meci din seria celor 3 de pe Coasta de Est, în timp ce Portland Trail Blazers speră să pună capăt seriei de 4 înfrângeri consecutive în meciul din propria arena împotriva lui Westbrook și Co.


Harden și Houston de neoprit

  Houston Rockets a învins aseară Brooklyn Nets, în Toyota Center, cu scorul 122-118.
  Echipa gazdă a început partida mai bine și la pauza mare avea un avantaj de 10 puncte, 53-43.
  În repriza a doua cei de la Nets au început cursa de urmărire a rachetelor iar cu 2:20 minute rămase din joc, Trevor Brooker își aduce echipa în avantaj, 114-113, după un fast break declanșat în urma unei recuperări defensive. Brook Lopez a mărit diferența la 3, 116-113, cu un fallaway jumper și Brooklyn înregistrau deja un run de 16-5. Houston a răspuns rapid prin Eric Gordon (3 puncte) și Harden (2 puncte), trecând în avantaj cu două puncte.
 Cu mai puțin de 40 de secunde rămase, Joe Harris a egalat la 118 cu o reușită de două puncte. Acestea aveau să fie și ultimele pentru Nets în partida de azi-noapte, în finalul căreia new york-ezii au comis multe greșeli.
 Pentru Houston Rockets (cea mai bună echipă în acest sezon la aruncările de 3 puncte) a fost partida cu numărul 24, din 25 jucate în sezon, în care a marcat cel puțin 10 aruncări de afară, un nou record NBA.
 James Harden a reușit aseară 36 de puncte, 11 pase decisive și 8 recuperări în cea de-a 7 victorie consecutivă a celor din Houston, care au reușit 17 aruncări de 3 din 43 de încercări.
 De la Nets, Brook Lopez a fost cel mai bun marcator cu 26 de puncte înscrise. În tabăra lor a revenit aseară fundașul Jeremy Lin, după o absență de 6 săptămâni, reușind 10 puncte în 20 de minute jucate.
  Etapa următoare Houston va primi vizita celor de la Sacramento iar Nets va juca tot pe teren propriu cu Lakers