duminică, 11 decembrie 2016

Una din celebrele prăbușiri ale uriașului Shaq! Că tot e duminică seara! :)


Top 10 faze de sâmbătă. Cu 3 apariții, LeBron a fost cel mai spectaculos azi-noapte în NBA. Priviți!


Paul George a învins Portland de unul singur

  Extrema celor de la Indiana Pacers  a fost aseară în formă de zile mari, în partida câștigată de echipa sa pe teren proriu, 118-111, împotriva celor de la Portland Trailblazers.
  Cele 37 de puncte reușite de Paul George în 36 de minute jucate, au însemnat și cea mai bună performanță ofensivă a sa din acest sezon.

  Prestația sa de azi-nopate a fost cu atât mai notabilă cu cât ultimele 13 puncte au fost reușite consecutive pe finalul partidei, când George a luat meciul pe cont propriu. 


Kawhi Leonard din nou cel mai bun pentru excelenta Spurs

  San Antonio Spurs a marcat cele mai multe puncte din acest sezon, în victoria de pe teren propriu, 130-101, cu Brooklyn Nets.
  Echipa de pe locul 2 în Conferința de Vest a realizat cea mai eficientă partidă acasă în acest sezon, după ce antrenorul Gregg Popovich a făcut apel la profesionalismul și experiența jucătorilor săi, în urma înfrângerii din etapa trecută în deplasare cu Chicago Bulls.
  Broohlyn Nets, penultima echipă în Est, nu a avut nicio șansă în partida de azi-noapte în care, cei de la San Antonio au stabilit o serie de recorduri ale echipei în acest sezon: cele mai multe puncte marcate într-un sfert (41 în primul), într-o repriză (67 în prima) și într-un meci (130); de asemenea cele 38 de pase decisive și 14 reușite de 3 puncte au fost cele mai multe în acest sezon.
  Reușitele excelente din vicoria de aseară vin la exact 20 de ani de la debutul lui Popovich ca antrenor principal în San Antonio.
  Kawhi Leonard a fost, pentru a treia oară consecutiv, cel mai bun marcator al celor de la Spurs cu 30 de puncte marcate. Numărul din dreptul punctelor sale marcate aseară, putea să fie și mai mare, dacă acesta nu era odihnit în ultimul sfert.  
  Din tabăra cealaltă, cel mai bun în dreptul punctelor marcate a fost fundașul croat de 2,03, Bojan Bogdanovic, cu 20 de puncte marcate în aproape 27 de minute jucate.
  Pentru Spurs urmează 4 zile de pauză, după care vor juca acasă cu Boston Celtics, în timp ce Nets rămân în Vest, pentru meciul de peste două zile cu Huston Rockets.



„The Point God” Chris Paul face istorie pentru Clippers

 CP3 a jucat magistral azi-noapte pentru Los Angeles Clippers în victoria, 133-105, din Staples Center, contra fostei sale echipe New Orleans Pelicans. Point guard-ul, de nouă ori all star game, a reușit un incredibil record de 20 de puncte marcate, 20 de pase decisive și ZERO pase greșite în mai puțin de 30 de minute jucate.

  Performanța sa din meciul de aseară a fost cea mai bună din istoria francizei și cea mai bună din NBA în ultimii 32 de ani.


Grizzlies i-au spulberat pe Warriors în FedExForum

 Memphis Grizzlies a adus-o cu picioarele pe pământ pe Golden State Warriors, după victoria la 21 de puncte de azi-noapte, 110-89.  
 Aseară, în FedExForum,  cea mai bună ofensivă din NBA a celor de la Golden State (115,1 puncte pe meci) a jucat împotriva celei mai bune defensive din ligă (99,9) a celor de la Grizzlies.
 Urșii si-au surclasat adversarii încă din startul partidei când apărarea le-a funcționat perfect. 
 În prima repriză, Warriors au comis multe turnover-uri și au terminat-o cu doar 38 de puncte marcate, cele mai puține în acest sezon.
  În partea a doua s-a înregistrat cea mai mare diferență de puncte dintre cele două echipe, 30, în favoarea gazdelor și a reprezentat cel mai mare deficit al sezonului într-un meci pentru Golden State.
Tot aseară, Warriors au înregistrat cele mai puține pase decisive, 24, din întreg sezonul.
  Într-un meci fără istoric în teren dar cu multă istorie negativă a cifrelor pentru Golden State, Tony Allen și Marc Gasol au fost, cu câte 19 puncte fiecare, cei mai buni marcatori pentru Memphis din tabăra cărora, 7 jucători au terminat în double-figures.
 De la Warriors cel mai bun marcator a fost Kevin Durant cu 21 de puncte marcate. Tot la capitolul puncte marcate s-a remarcat și Klay Thompson, dar in mod negativ, înregistrând aseară cele mai puține puncte marcate într-o partidă în acest sezon (8).

 În următoarele partide, Memphis va juca în deplasare cu campioana din Cleveland iar Golden State se va răzbuna, probabil, în deplasare pe nefericita Minnesota Timberwolves, penultima în Conferința de Vest.


Taurii au transpirat serios în United Center

   Chicago Bulls s-a întrebuințat destul de mult aseară pe propriul teren, în victoria 105-100, cu cei de la Miami Heat.  
  Încă din startul partidei, taurii au încercat să preia comanda împotriva unei echipe Miami, care juca al patrulea meci în 5 zile și avea la activ 4 înfrângeri consecutive. În plus, de la oaspeți au lipsit aseară 2 dintre titularii obișnuiți, Justise Winslow și Dion Waiters (nu l-am mai inclus aici pe Chris Bosh, indisponibil pentru tot sezonul).
  Forma bună a celor de la Chicago nu avea să o sperie pe Miami Heat în prima repriză, în care a ținut aproape de adversari și au terminat-o egal la 55.
  Imediat după startul reprizei secunde, Dwyane Wade a înscris 11 puncte în run-ul 18-2 al echipei sale, lăsându-i pe Miami fără răspuns. Pe final, aceștia au avut o replica solidă și au revenit la doar un puct în spate prin Hassan Witheside, care a înscris 2 puncte de lângă inel, cu 13 secunde rămase din meci. A urmat un fault rapid, soldat cu două libere marcate de Jimmy Butler, iar la reluarea partidei, după time out, Goran Dragic nu s-a înțeles cu coechiperul său Josh Richardson și a comis ultimul turnover al partidei.
  A fost a cincea înfrângere consecutivă pentru Miami Heat, care își consolidează prima poziție în clasamentul celor mai slabe 3 echipe din Conferința de Est.
 Cei mai buni marcatori, în vicoria muncită aseară de Chicago Bulls, au fost Jimmy Butler, cu 31 de puncte marcate și Dwyane Wade cu 28.
 De partea cealaltă, slovenul Goran Dragic a fost cel mai bun, cu 21, urmat de Whiteside cu 20.

  Etapa următoare, Chicago Bulls se va deplasa peste 3 zile la Minneapolis pentru meciul cu Timberwolves, în timp ce Miami Heat vor juca peste două,  acasă, cu colegii din Divizia Sud-Est, Washington Wizards.