sâmbătă, 10 decembrie 2016

Cele mai spectaculoase dunk-uri din acest sezon analizate de spărgătorul de panouri - Shaq în stilul personal!


Top 10 faze spectaculoase ale meciurilor de vineri din NBA. Priviți!


Și în această săptamână Javale McGee și-a făcut treaba iar Shaq l-a recompensat! Priviți!!!


S-au mai jucat azi-noapte în NBA:







Lowry a strălucit în victoria din Boston

  Echipa de pe locul 2 în Conferința de Est, Toronto Raptors a învins în deplasare ocupanta locului 4 din aceeași conferință, Boston Celtic, cu scorul 101-94.
  Azi-noapte în TD Garden, canadienii au continuat forma excelentă în care se află și în acest sezon și au câștigat fără emoții în fața celor din Boston.
 După o primă repriză cu puține reușite în ofensivă, în cea de a doua, Toronto, cu un Lowry în zi mare, a șters diferența de opt puncte înregistrată la pauza mare în favoarea gazdelor și a trecut la conducerea partidei. Pe final au fost multe aruncări libere, tactică prin care Boston a încercat zadarnic să revină.
  Primii trei marcatori ai partidei au fost de la Raptors (Lowry-34, DeRozan-24 și Powell-20). Kyle Lowry a marcat 21 din cele 34 de puncte (season – high) în a doua repriză.
   Absența din teren a point guard-ului Isiah Thomas  (accidentat în urmă cu două partide) a contat, se pare, la final pentru cei din Boston, de la care cei mai buni marcatori au fost  Avery Bradley și Al Horford, fiecare cu câte 19 puncte marcate.

  Etapa următoare, Toronto va juca acasă cu Bucks în timp ce pentru Celtics urmează o deplasare dificilă în Oklahoma pentru meciul cu RusselWestbrook




Melo a detronat regii din Sacramento

  New York Knicks a învins azi-noapte în deplasare pe Sacramento Kings cu 103-100.
  Pentru cei din New York a fost una dintre cele mai lungi și obositoare deplasări din acest sezon, mai ales că veneau și după coșmarul de pe teren propriu cu campioana Cleveland Cavaliers (126-94).
  Meciul a fost echilibrat până la final, cu reușite frumoase de ambele părți. Diferența de la final, în favoarea celor de la Knicks, a fost făcută de multiplele ratări ale lui DeMarcus Cousins în intervalul ultimelor două minute de joc. Cea mai importantă a fost  lay-up-ul ușor, cu 23 de secunde rămase, la scorul de 99-98 în favoarea echipei lui Carmelo Anthony. Acesta din urmă a fost și ultimul marcator al partidei, cu două aruncări libere transformate, deși, cu 0,1 secunde rămase, Cousins ar fi putut să fie el ultimul, dacă aruncarea din dreptul semicercului propriu, care a atins inelul, ar fi intrat în coș.
  Cu 33 de puncte marcate, Melo a fost aseară cel mai bun marcator al partidei, în timp ce de la Sacramento, Cousins a reușit 28.
   Pentru prima dată în acest sezon, Matt Barnes a absentat la gazde, iar bursa zvonurile au pus absența  de aseară pe seama altercației în care el și Cousins au fost implicați într-un bar din New York săptămâna trecută.

  Pentru Knicks urmează duminică al doilea meci din seria de 5 deplasări, cu cei de la Lakers, în timp ce Kings nu vor avea o misiune ușoară sâmbătă, în Salt Lake City, cu Utah Jazz.



Miami Heat își continuă agonia în Cleveland

    Cleveland Cavaliers a învins aseară în Quicken Loans Arena pe Miami Heat cu un categoric 114-84.
    Miami a făcut deplasarea în Cleveland cu gândul de a pune capăt seriei negre de 4 înfrângeri consecutive.  A fost doar o iluzie, pentru că, The Big Three au făcut aseară un meci impecabil și i-au spulbertat pe cei de la Heat la 30 de puncte diferență.
    Un relativ echilibru a existat numai în prima jumătate a meciului la finalul căreia, Miami au fost în spate la numai 11 puncte. În a doua repriză, Cavs au crescut ritmul ofensiv și s-au impus la final într-o manieră categorică.
   Primii trei marcatori ai partidei au fost Love, James și Erving de la Cleveland cu 28, 27 și 23 de puncte marcate, poate și datorită formei foarte slabe în care s-a aflat aseară Hassan Witheside, unul dintre cei mai buni apărători din Conferința de Est. Jucătorul celor de la Miami nu a reușit aseară niciun capac în cele numai 28 de minute în care s-a aflat pe parchet.
   Din tabăra cealaltă, niciun jucător nu a marcat peste 20 de puncte aseară, cele mai multe, 17, realizându-le extrema Derrick Williams.

  Pe Cleveland îi așteaptă etapa următoare un meci greu pe teren propriu împotriva celor din Charlotte, o echipă în formă mare aflată pe locul 3 în conferință, în timp ce Miami speră la o victorie într-o deplasare foarte grea în Chicago.



Mașina de triple-double este cunoscută sub denumirea populară Westbrook

   Fenomenalul Russel Westbrook mai aduce un argument pentru acordarea unui eventual titlu de MVP, cu cel de-al șaptelea triple-double consecutiv reușit azi-noapte în partida pierdută de echipa sa pe teren propriu împotriva celor din Huston cu 102-99.
 „Number zero” a înregistrat cea de a doisprezecea sa performanță de acest fel a sezonului cu cele 27 de puncte marcate, 10 recuperări și 10 pase decisive reușite aseară.

  Russel Westbrook este jucătorul în activitate cel mai bun la acest capitol și se află la numai două reușite de recordul lui Wilt Chamberlain care a înregistrat 9 triple-double consecutiv în sezonul 1967-1968. 


Încă o înfrângere pentru Toronto Raptors

   NBA a respins vineri protestul celor de la Toronto Raptors împotriva oficialilor meciului pierdut de canadieni pe 20 noiembrie în Sacramento, cu 102-99.
  În acel meci, cu 0,4 secunde înainte de final, Terrence Ross a înscris de la distanță și a egalat scorul la 102.
  Arbitrii însă, au revăzut faza în care Toronto a avut repunere din lateral după un time-out, cu 2,4 secunde rămase de joc. La reluarea fazei s-a văzut evident că timerul a pornit numai după ce mingea a ajuns la Ross, deși anterior fusese atinsă și de pivotul celor de la Sacramento, DeMarcus Cousins. După cronometrarea oficială a timpului scurs între cele două momente, și scăderea lui din timpul total rămas, oficialii au decis anularea celor 3 puncte.
 Din câte se pare, un eventual câștig de cauză dat canadienilor ar fi creat un precedent prin reprogramarea unei partide în care se va juca cel puțin o repriză de 5 minute.  
Mai jos puteți analiza corectitudinea deciziei oficialilor.

Sursa: www.nba.com