sâmbătă, 3 decembrie 2016

Mai mult NBA din 2017

Dansatoarele din Oracle Arena
  Liga profesionistă și Asociația jucătorilor intenționează până în 15 decembrie să ajungă la un acord privind durata noului sezon competițional. Potrivit jurnalistului Marc Stein de la renumitul canal de televiziune ESPN, există discuții în interiorul ligii profesioniste pentru modificarea datei de începere a sezonului 2017-2018, în scopul de a asigura echipelor mai mult timp de refacere între cele 82 de meciuri. Conform surselor din interiorul ligii, data de începere a noului sezon, așa - zisul tip off  va fi mutat mai devreme cu 7 până la 10 zile.
 Viitoarea măsură va reduce astfel numărul meciurilor din pre-sezon, de la 8 la 5 sau 6, pentru fiecare echipă, iar media partidelor jucate consecutiv (fără cel puțin o zi de pauză) în sezonul regulat va scădea.
 În acest sezon media este de 16,3, în scădere față de 17,8, media sezonului precedent.

 Sursa: www.nba.com


Steve Kerr a fumat marijuana

  Antrenorul echipei Golden State Warriors, Steve Kerr, a recunoscut vineri că recent a fumat marijuana pentru tratarea durerilor cronice de spate. El și-a justificat gestul ca pe o alternativă curativă în defavoarea Vicodinului, un analgezic care se prescrie foarte des sportivilor din NBA pentru durerile medii și severe.             
  În altă ordine de idei, Steve Kerr este în asentimentul autorităţile americane care, în ultimele luni, s-au arătat foarte îngrijorate de supra-prescrierea opioidelor și care „sunt în esență heroină legală” – așa cum le-a numit Lewis Nelson, important membru al unei comisiei naționale desemnate să reevalueze riscurile medicamentelor.
  Deși consumul de marijuana este permis în California, statul rezidential al lui Kerr, declarația lui ar putea să atragă mai multă publicitate negativă și, nu în ultimul rând, atenția forului disciplinar NBA. Regulamentul ligii profesioniste prevede că teste antidoping se pot face și antrenorilor, însă numai o data pe sezon, în perioada cantonamentului din pre-sezon. În cazul jucătorilor, consumul de marijuana poate atrage sancțiuni începând cu a treia recidivă.
  Steve Kerr suferă de dureri cronice de spate de doi ani, iar în prima jumătate a sezonul 2015-2016 antrenorul celor de la Golden State Warriors a absentat din cauza acestor dureri severe.
Sursa: www.nba.com

Din nou am râs cu lacrimi!!!


S-au mai jucat aseară în NBA:






Racketele și-au descărcat adrenalina în Denver

   Houston Rockets continuă seria excelentă a deplasărilor cu victoria obținută lejer aseară, la Pepsi Center, în fața celor de la Denver Nuggets. Cu un avantaj la pauză de 10 puncte, Houston a menținut o presiune constantă și în a doua parte a meciului când, la începutul sfertului 4 conducea cu 99-84. Meciul, o veritabiă ploaie de coșuri, s-a terminat 128-110.
   A fost o partidă fără istoric, în care Rockets au condus meciul de la un capăt la celălalt, în fața unei apărări apatice a celor din Denver.
   Houston a etalat un joc colectiv excelent iar la final, nu mai puțin de 7 jucători din tabăra lor au terminat partida cu cel puți 10 puncte marcate.

  Spre deosebire de partida precedentă din Oakland, în meciul de aseară, James Harden a reușit numai 20 de puncte, cu aproape 9 mai puțin decât media lui din acest sezon. 


Los Angeles Clippers încheie seria cu o victorie

   Ocupanta locului 3 în Conferința de Vest a jucat aseară la Smoothie King Center, în compania echipei locale New Orleans Pelicans, ultimul meci al seriei de 6 consecutive în deplasare.
   Antrenorul Doc Rivers a reușit să-și motiveze bine jucătorii care, în prima repriză, au avut răspuns imediat la fiecare fază a pelicanilor. Dacă la pauza mare diferența dintre cele două echipe a fost de numai trei puncte în favoarea celor din Los Angeles, 60-57,  în repriza secundă aceștia și-au ținut adversarii la o distanță constantă de 10 sau mai multe puncte. 
   Finalul a fost unul liniștit pentru Clippers care, cu victoria obținută aseară, 114-96, au încheiat seria deplasărilor cu 3 victorii și tot atâtea înfrângeri.
  Cel mai bun marcator al partidei a fost Black Griffin cu 27 de puncte marcate în 33 de minute jucate. De la gazde, Anthony Davis a reușit 21 de puncte în 32 de minute jucate, cu 11 mai puține față de media personală din acest sezon. 



Luna de miere continuă pentru Cavs

    „Nici un meci nu e câștigat de la început. Trebuie să luptăm în fiecare seară. Anul trecut rămâne anul trecut. Acum este un nou sezon și toată lumea vrea o victorie cu noi. Trebuie să înțelegem asta. Luna de miere s-a terminat și e timpul să jucăm și noi ceva”. A fost declarația starului LeBron James la finalul partidei pierdută aseară de Cleveland Cavaliers pe terenul taurilor din Chicago cu scorul de 111-105.
   Rivalitatea sportivă dintre cei doi foști coechipieri de la Miami Heat, Dwyane Wade și LeBron James a produs aseară un meci frumos între cele două echipe, cu multe puncte marcate. Factorul cheie al victoriei taurilor a fost lupta de sub panou, acolo unde au surclasat campioana cu 78-60.
   James a terminat meciul cu 27 de puncte și 13 pase decisive, însă și cu un season-high al celor 8 pase greșite. Cele de aseară au crescut la 20 numărul total al greșelilor facute de LeBron în ultimele 3 partide consecutive pierdute de Cleveland Cavaliers.

  De partea cealaltă, Dwyane Wade și Jimmy Butler au marcat împreună 50 de puncte, cel din urmă fiind și cel mai bun marcator al echipei cu 26 de puncte.
Sursa: www.nba.com, www.espn.com


Lue și Kerr cei mai buni în conferințe

Sursa:http://www.japantimes.co.jp
 Antrenorii echipelor Cleveland Cavaliers și Golden State Warriors, Tyronn Lue respectiv Steve Kerr, au fost numiți antrenorul lunii în conferințele lor, pentru perioada octombrie-noiembrie.
   Lue a condus echipa din Conferința de Est spre un record de 13-3, care s-a tradus în cele mai bune 16 partide de început din istoria francizei. După primele 6 victorii consecutive, Cleveland avea a doua ofensivă din ligă cu 111,3 puncte pe meci.
  Tot în acestă perioadă, Cavaliers a stabilit un nou record al echipei, cu 21 de aruncări de 3 puncte reușite în vicoria obținută în fața celor din Portland, 137-125, pe 23 noiembrie.
commons.wikimedia.org

   De partea cealaltă, în Conferința de Vest, Kerr a reușit cu Warriors o serie de 16-2,  cea mai bună din ligă în această perioadă, din care 12 au fost victorii consecutive. Golden State au avut cea mai bună ofensivă din ligă cu 117,6 puncte pe meci și au înregistrat o serie de 10 meciuri consecutive cu cel puțin 30 de pase decisive în partidă, cea mai lungă din istoria francizei. Tot la capitolul istorie s-au adăugat și cele 47 de pase decisive, reușite în victoria 149-106 împotriva celor de la Lakers, din 23 noiembrie.

 Sursa: www.nba.com