joi, 1 decembrie 2016

Poate vreți să (re)vedeți!


   Breaking News!!! Asemănare izbitoare a baschetului cu viața: acum ești sus, acum ești jos și viceversa. Priviți!!! Eu nu mă pot sătura!!!


Despre baschet, acest sport fabulos!

    Vă salut pe toți, prieteni ai baschetului de pretutindeni! Postez aici primul meu articol în care voi prezenta, destul de sintetic, principalele motive pentru care acest sport m-a cucerit total şi, nu în ultimul rând, voi prezenta argumentele mele pentru viitoarele postări.
   Dragostea pe care i-o port, spectaculozitatea şi popularitatea de care se bucură baschetul m-au determinat să-l aleg ca tematică a blogului personal.
   Despre baschet, fabulosul sport inventat de James Naismith în 1891, s-a scris şi se scrie industrial, oarecum logic, fiind al doilea sport din lume la capitolul popularitate, după fotbal. Din acest motiv nu aş vrea să repet subiecte scrise, la un nivel mult mai profesionist decât aş face eu, despre ceea ce înseamnă baschetul.
   Nu am jucat baschet la nivel profesionist, iar pasiunea pentru el a erupt după ce am împlinit 30 de ani. Poate părea ciudat pentru unii dintre voi, însă numai de atunci am început să înțeleg conceptul, esența sau chiar filozofia acestui sport.
  După sute de meciuri urmărite live sau la televizor, unele comentate excelent de Laurențiu Mandu (fie vorba între noi, un profesionist desăvârșit), am înțeles că baschetul este o reflexie fidelă a vieții noastre, a oamenilor moderni, mereu în luptă cu timpul, cu secundele, în goana noastră cotidiană de a rezolva multiplele sarcini pe care ni le propunem.
   Baschetul este printre puținele sporturi, poate chiar singurul cu cele mai multe abateri cauzate de expirarea timpului: 24 de secunde-timpul de atac, 8 secunde-timpul în care echipa în atac trebuie să ducă mingea în jumătatea adversă, 5 secunde-timpul de repunere a mingii în joc. Cea mai interesantă similitudine cu viața, mai mult sau mai puțin întâmplătoare, este numărul 24, atât al orelor unei zile cât și al timpului de atac.
   Însă, aspectul temporal nu l-am evidențiat întâmplător. El este responsabil pentru cea mai importantă calitate pe care baschetul o dezvoltă sportivilor: viteza de reacție. Deseori, sub enorma presiune a timer-ului, trebuie luată cea mai bună decizie (arunc?, pasez?, pătrund?, ce fac?). Tocmai de aceea, baschetul este un sport alert, exploziv, reactiv.
    Dincolo de factorul timp, baschetul este o filozofie de viață. Este despre respectul, altruismul și sacrificiul veritabililor atleți cum au fost Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird, Magic JohnsonMichael Jordan și sunt Russel Westbrook, Kevin Durant, Dwayne Wade sau ”The King” Lebron James. Inevitabil, fanii baschetului au fost ireconciliabil fascinați de magia jocurilor din NBA – nivelul galactic de performanță al baschetului planetar.
Sursa: http://www.shauntmax30.com/
    Și pentru că discutăm despre nivelul total al baschetului atins de jucătorii din NBA, acesta este principalul argument al inițiativei personale de a posta aici, pe blog, analizele celor mai atractive partide desfășurate zilnic în liga nord-americană. Totodată, ele vor fi însoțite de rezultatele integrale ale zilei și cele mai interesante știri din NBA. Sursa principală de informare, evident, va fi site-ul oficial al ligii profesioniste, www.nba.com.
    Cei mai pretențioși probabil veți spune: „bun dar asta pot sa fac și eu, să intru pe site-ul nba, de ce trebuie să intru pe blogul lu` ăsta”. Ei bine, puteți! Și e normal să o faceți dacă vreți să vă informați cât mai complet. Ceea ce mi-am propus să fac aici, pentru voi, dragi fani ai baschetului, este o sinteză, tradusă și adaptată, a tuturor evenimentelor zilnice din NBA, cele mai importante fiind meciurile desfășurate.
   Nu în ultimul rând, sper să purtăm aici discuții dintre cele mai interesante, nu numai despre NBA, ci și despre baschet în general.
   La final, vă mulțumesc pentru timpul acordat și vă aștept într-un număr cât mai mare aici pentru a vă informa zinic, cât mai complet, despre mirajul NBA-ului.